Neler yeni

Rehber Durum Barı

editor

Normal Üye
Katılım
16 Eyl 2019
Mesajlar
508

Jan

3




ARK: Dev Başlangıç Rehberi

1. Başlangıç
Ayarlar (Düşük FPS ayarları)
Eğer aşırı mükemmel bir bilgisayarınız yoksa, ARK: Survival Evolved’un oldukça zor çalışan bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Geliştiriciler oyunu sürekli güncelleyerek, bu optimizasyonları sağlamaya çalışıyorlar. Fakat şimdilik kendi önlemlerimizi alarak ARK’ın bilgisayarımızda daha düzgün çalışmasına yardım etmeye çalışacağız. Eğer oyunu daha önce bilgisayarınızda hiç çalıştırmadıysanız, öncelikle normal olarak çalıştırmanızı öneriyoruz. Eğer oyun performansında zorlanmalar hissederseniz, grafik ayarlarını biraz kısarak tekrar deneyin. Eğer sorunlar hala gitmediyse, diğer çözümleri deneyeceğiz.

No Sky Effects
Oyunu bu opsiyon ile çalıştırmanız oyunda gökyüzü, ay, bulutlar ve diğer gökyüzü efektlerini görmeyeceğiniz anlamına geliyor. Oyunun genel işleyişini asla etkilemeyen bu seçenek, ARK’ın daha iyi bir performansla çalışmasını sağlıyor. Bu seçeneği denedikten sonra yine de oyunu 30 FPS üzerine çıkartamazsanız, bu sefer de “Ectremely Low Memory” seçeneğini deneyin.
Extremely Low Memory
Oyunu bu opsiyonla çalıştırmak size temel bir doku kalitesi sağlarken, oyunun performansını da yüksek seviyede tutacaktır. Tabii ki görüntüler biraz basit ve pikselleşmiş şekilde olabilir.
Çok Karanlık?
Eğer ARK oynarken ekranınız çok karanlık görünüyorsa, hemen TAB tuşuna basarak konsolu açın. Konsola “Gamma #” şeklinde bir komut gireceğiz. Burada “#” yerine 1 ile 9 arasında sayılarak yazarak (Örn: “Gamma 4”) gerekli ayarlamayı kendinize göre yapabilirsiniz. Bu oyunda gece karanlığında görmenizi sağlar. Fakat, resmi sunucularda artık çalışmamaktadır.
Harita
Oyunun üzerinde geçtiği haritanın ismi de aynı oyun gibi “ARK”. Aşağıda paylaştığımız haritalar oyuna yeni başlayan oyunculara oldukça yardımcı olacaktır. Hem normal, hemde maceracı-topografik şekilde iki versiyonunu ekliyoruz. Üzerlerine tıklayarak büyük hallerine erişebilirsiniz.



Doğma Noktaları

Doğduğunuz noktayı harita üzerinden belirli doğma noktalarına tıklayarak seçebilirsiniz. Kendinizi o doğma noktasının sahilinde uyanırken bulacaksınız ki, bu sahillerin oldukça büyük olabildiğini de söyleyebiliriz. Uzun bir süre koşabilir ve hala aynı alanda olabilirsiniz. Yinede öldüğünüzde takım arkadaşlarınızın yanında ve agresif oyunculardan uzak bir yerlerde doğmayı seçmelisiniz. Bedeninizin yakınında doğarak eşyalarınızı kurtarmayı da seçebilirsiniz. Yandaki map ARK için mümkün doğma noktalarını göstermektedir. Oyun sürekli güncellendiği için bu haritanın değişime uğrayabileceğini aklımıza tutalım.
2. HUD: Durum Bilgisi
HUD Giriş
Her şeyden önce, bir sunucuya katılmalı ya da tek oyunculu / yerel bir oyun oynamalısınız. “Silme” tuşuyla açılıp kapanabilen HUD’unuzdaki bilgilerin ne anlama geldiğini size açıklamaya çalışacağız.
Durum Barı
Ekranınızın sağ alt köşesinde, karakterinizin durum barı gözükmektedir. Yukarıdan aşağı doğru bu barda neler olduğunu şöyle açıklayalım:
Deneyim
İlk sıradaki işaret deneyiminizi gösterir. Siz çeşitli aksiyonlar aldıkça deneyiminiz artacak ve dolduğunda tahmin ettiğiniz gibi seviye atlayacaksınız.
Ağırlık
İkinci sırada ise ağırlığınızı göreceksiniz. Bu arttıkça, sizin için işler biraz daha zorlaşacak. Hızınız düşecek ve yavaşlayacaksınız. Bu yüzden çok fazla eşya taşımamaya bakın ve en kısa sürede kendinize bir depo kutusu edinin.
Susuzluk
Üçüncü sırada ise susuzluk seviyenizi göreceksiniz. Doluyken daha iyi hissettiğiniz gibi, düştüğünde ise susayacaksınız. Eğer bu bar boşalırsa, hasar almaya başlayıp sonunda susuzluktan öleceksiniz. Susuzluğunuzu gidermek için herhangi bir su birikintisinde yüzebilirsiniz. Derilerden bir su torbası yaparak onu dolduruğ, yanınızda su taşıyabilirsiniz.
Açlık
HUD’umuzdaki dördüncü bölme ise açlık seviyemizi gösteriyor. Bu da tıpkı susuzluk gibi çalışıyor. Eğer azalmaya başlarsa, meyve veya et yiyebilirsiniz.
Dayanıklılık
Beşinci bölüm ise karakterinizin dayanıklılığını göstermekte. Koşmak, zıplamak, doğramak, dövüşmek, yüzmek ve benzeri aksiyonlar dayanıklılık seviyenizi düşürecektir. Dayanıklılığınız bittiğinde ise sadece yürüyebiliyor olacaksınız. Yüzerken bitirirseniz ise boğulup ölebilirsiniz.
Sağlık
Sağlık seviyeniz ise HUD’un en alt kısmında bulunuyor. Her oyunda olduğu gibi sağlık seviyeniz bittiğinde ölüyorsunuz.
 
Benzer konular Forum Tarih
E ARK: Survival Evolved Genel 0 92

Benzer konular


Google ads alanı